Man probeert agenten met mes te steken tijdens aanhouding

zaterdag 5 december 2015

Berghem - Agenten hielden vrijdagavond 4 december onder hevig verzet een man uit Berghem in zijn woning aan. Hij probeerde agenten met een mes te steken tijdens de arrestatie. Niemand raakte gewond.

De meldkamer kreeg vrijdagavond 4 december kort na 23.00 uur een melding van een bezorgde getuige die geschreeuw en harde muziek hoorde in een woning aan de Laanderhof in Berghem. Agenten gingen direct poolshoogte nemen en troffen ter plaatse een man aan die hen dreigde neer te schieten en zich vervolgens terugtrok in zijn woning. Hij weigerde zelf het pand uit te komen, waarop de politie besloot de deur open te rammen om zo de verdachte in de woning aan te kunnen houden. Agenten gingen gewapend met een schild en een helm op naar binnen. De verdachte stormde op de agenten af en probeerde hen met een mes te steken. Uiteindelijk lukte het de politie om de verdachte onder hevig verzet te overmeesteren. De agenten raakten niet gewond. In de woning werd geen vuurwapen gevonden. De verdachte zit vast voor verder onderzoek.

De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd. Dit geldt voor iedereen die bij de politie werkt: agenten, rechercheurs, medewerkers van de meldkamer, baliemedewerkers en medewerkers van ondersteunende afdelingen. Incidenten waarbij politiemedewerkers agressief of gewelddadig worden behandeld, hebben hoge prioriteit. Lees meer over geweld tegenover politie en hulpverleners op www.politie.nl onder "thema's" vindt u het thema "Geweld tegen politie en hulpverleners".

 

bron: politie.nl | Categorie: wapen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Oss | 112 alarmeringen Oss | Goedkoop Tanken in Oss | Supermarkten in Oss | Weerbericht Oss