Onderzoek naar schietincident in volle gang

maandag 11 juli 2016

Berghem - Het onderzoek naar het schietincident in Berghem, waarbij zondagochtend een 28-jarige vrouw uit Oss ernstig gewond raakte, is in volle gang. Het sporenonderzoek op de plek van het schietincident werd zondag aan het eind van de middag afgerond. De politie werkt met zo’n 25 rechercheurs aan de zaak.

Direct na het schietincident begonnen forensisch rechercheurs met een uitgebreid sporenonderzoek op het parkeerterrein, waar het slachtoffer rond 1.00 uur werd beschoten door een nog onbekende persoon. Mogelijk relevante sporen zijn veiliggesteld en de resultaten van het sporenonderzoek worden gedeeld met het onderzoeksteam.

In het onderzoek houdt de politie rekening met verschillende scenario’s. Er wordt gesproken met mensen uit de omgeving van het slachtoffer, waarbij onder meer wordt gekeken naar mogelijke conflicten die een rol kunnen hebben gespeeld bij de aanleiding van het schietincident. Onder meer op social media wordt gesuggereerd dat er mogelijk sprake is van een persoonsverwisseling. De politie onderstreept dat het in dit stadium van het onderzoek nog te vroeg is om conclusies te trekken en houdt nadrukkelijk alle opties open.

Direct na het schietincident deed de politie al een algemene getuigenoproep, waarop enkele reacties kwamen. De waarde van die reacties wordt verder onderzocht. In de zoektocht naar mogelijke getuigen benadert de politie ook gasten van het zalencentrum, dat rond het tijdstip van het schietincident zeker honderden bezoekers had.

Over de schutter is nog veel onduidelijk, onder meer omdat weinig mensen getuige waren van het schietincident. Nadat de vrouw werd beschoten is gezien dat de dader er te voet vandoor ging. De politie sluit niet uit dat de schutter in de omgeving gebruik heeft gemaakt van een auto of een ander vervoermiddel.

Het slachtoffer is nog altijd in het ziekenhuis. De vrouw verkeert buiten levensgevaar, maar haar toestand is ernstig. Zodra haar gezondheidstoestand dit toelaat gaat de politie met de vrouw in gesprek.

Iedereen met informatie wordt verzocht die te delen met de politie. Ook al lijkt het onbelangrijk, alle informatie is welkom op 0900-8844 of via onderstaand tipformulier. Anoniem kunnen tips worden doorgegeven op 0800-7000.

Laat het ons weten via het formulier.

bron: politie.nl | Categorie: schietpartij


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Oss | 112 alarmeringen Oss | Goedkoop Tanken in Oss | Supermarkten in Oss | Weerbericht Oss