Oss | straatinfo

overige politie meldingen

Poolse chemicalinlijn voor amfetamine opgerold

overige

Oss - De Nederlandse politie heeft in nauwe samenwerking met de politie in Poznan een chemicalinlijn voor de productie van amfetamine opgerold. In Berghem en Oss zijn dinsdag een 35-jarige Poolse vrouw en twee mannen van 19 en 66 jaar aangehouden.

In een loods in Oss trof de politie 18,6 kilo amfetamine aan. Ook zijn eenpersonenauto en 12.000 euro contant geld in beslag genomen. In Polen istegelijkertijd een woning doorzocht en is de administratie van twee bedrijvendie handelen in chemicalin in beslag genomen. Het onderzoek richt zich op eeninternationale criminele organisatie die op grote schaal chemicalin voor deproductie van amfetamine aankoopt in Polen. De aangehouden Poolse hadvermoedelijk een zeer actieve rol als intermediair tussen Nederlandse verdachtenen Poolse chemicalinleveranciers.

De drugsgrondstoffen - voornamelijk APAAN, waaruit vrij eenvoudig BMK degrondstof voor amfetamine kan worden gemaakt - zijn met Poolse bestelbussen viaDuitsland naar Nederland gekomen. Naar de omvang van de illegale transportenwordt nog verder onderzoek gedaan. De aangehouden verdachten worden vandaagvoorgeleid aan de rechter-commissaris in Den Bosch.

Soortgelijke berichten

Drugslab opgerold
Bunde

Fietsendief dankzij getuige aangehouden
Tilburg

Groot amfetaminelaboratorium ontdekt
Zaltbommel

Identiteit overleden man in Rijen vastgesteld
Rijen

Drugsdeal met 3 kilo amfetamine verijdeld
Venlo

Vaten drugsafval in garagebox
Tilburg

Scooterdief aangehouden in Bergen op Zoom
Bergen Op Zoom

Aanhouding voor drugsbezit
Roosendaal

Twee kilo amfetamine aangetroffen in auto
Breda

Hagenaar met partij amfetamine aangehouden
Culemborg

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio