Broertjes aangehouden voor geweld tegen politieman

donderdag 21 mei 2015

Ravenstein - Twee broers van 12 en 15 jaar uit Berghem zijn donderdagochtend aangehouden voor geweld tegen een agent in burger, woensdagavond op Ossendonk.

De politieman fietste in zijn vrije tijd over de betreffendeweg, toen de broers hem allebei op een bromfiets tegemoet kwamen. Kennelijkwisten de jongens dat de man bij de politie werkzaam was, want ze scholden hemuit voor 'kutwout' en staken hun middelvinger naar hem op. De agent negeerde hetvoor hem onbekende tweetal en fietste door.

Kort daarna kwamen de jongens hem achterop gereden en passeerdenhem. Ze droegen beiden geen helm en de bromfietsen waren niet voorzien van eenkentekenplaat. Opnieuw werd de agent uitgescholden en een eindje verderopwachtte het tweetal hem op. Nadat de politieman was gestopt en bevestigde dathij inderdaad bij de politie werkte, sommeerde hij de jongens zich telegitimeren in verband met de vermoedelijk door hen gepleegde overtredingen.

Een passerende fietster belde op aandringen van de agent depolitie. Toen n van de twee broers ook haar dreigde aan te vallen, liet de mande ander noodgedwongen los om de vrouw te beschermen. De broers wisten eruiteindelijk kort daarna op hun bromfietsen vandoor te gaan.

De identiteit van de twee verdachten werd door de lokale bekendheid vanenkele collega's van de politiemedewerker snel bekend. Zij werdendonderdagochtend op school opgehaald en zitten vast. De politieman deed aangifte

bron: politie.nl | Categorie: mishandeling-vechtpartij


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Oss | 112 alarmeringen Oss | Goedkoop Tanken in Oss | Supermarkten in Oss | Weerbericht Oss