Woninginbrekers op heterdaad gepakt dankzij alerte getuige

vrijdag 4 maart 2016

Oss - De politie hield vrijdag 4 maart 2016 twee mannen aan tijdens een inbraak in een woning in Oss. Dankzij een alerte melding van een getuige werden de verdachten op heterdaad aangehouden.

De politiemeldkamer kreeg vrijdagochtend even voor 11 uur een telefoontje van een alerte getuige. De getuige gaf aan dat bij een woning aan de Berghemseweg in Oss mogelijk ingebroken werd. Agenten snelden naar de aangegeven locatie en troffen in de woning twee 26-jarige verdachten aan. Het gaat om een man uit Oss en een man waarvan de woonplaats nog niet bekend is. Beiden werden ter plekke aangehouden. De toegangsdeur van de woning was opengebroken om binnen te komen. Binnen was het pand behoorlijk overhoop gehaald. De twee verdachten zitten vast voor verder onderzoek.

Bewoners weten zelf het beste als er iets niet pluis is in hun buurt. Een vreemd figuur die bij huizen naar binnen loert bijvoorbeeld. Of activiteiten bij een huis waarvan u weet dat de bewoners op vakantie zijn. Wanneer u dan 112 belt, kan de politie wellicht heel snel een inbraak voorkomen of een inbreker op heterdaad aanhouden! Het bellen van 112 is bedoeld voor spoed. Dus niet alleen voor levensbedreigende situaties, maar zeker ook wanneer u getuige bent van een misdrijf of het voorbereiden van een inbraak of diefstal. Dus ook wanneer u een verdachte situatie signaleert waarbij de politie een misdrijf kan voorkómen.

Iemand is niet alleen strafbaar als hij een woninginbraak pleegt. Ook de voorbereidende handelingen kunnen onder bepaalde voorwaarden al strafbaar zijn. Het Openbaar Ministerie heeft al meerdere personen voor de rechter gebracht omdat zij voorbereidende handelingen voor inbraak pleegden. Zij kunnen gevangenisstraffen en hoge boetes krijgen.

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Oss | 112 alarmeringen Oss | Goedkoop Tanken in Oss | Supermarkten in Oss | Weerbericht Oss