Twee verdachten aangehouden voor dealen drugs

zondag 16 oktober 2016

Oss - De politie hield zaterdagmorgen rond 11.30 uur twee mannen aan bij een woning aan de Vechtstraat.

De politie startte zaterdag een actie omdat er informatie was dat door de verdachten drugs gedeald zou worden. Bij de doorzoeking werden onder andere 972 XTC pillen, 120 hennepplanten een ploertendoder, een stroomstootwapen en 6000 euro aan contanten aangetroffen. Al deze goederen en een personenwagen werden in beslag genomen.

Beide verdachten zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Ook op een ander adres in Oss werd een huiszoeking uitgevoerd in deze zaak. Daar werd niets aangetroffen.

In verband met het aantreffen van deze drugs zal een bestuurlijke rapportage worden opgemaakt en wordt de gemeente in stelling gebracht om deze woning te sluiten conform artikel 13 B van de Opiumwet.

De actie werd gecoƶrdineerd door het basisteam in Oss en het Ondermijningsteam van de eenheid Oost-Brabant. De actie sluit aan bij de bredere aanpak om als overheid de ondermijnende criminaliteit een halt toe te roepen. Een van de grote gevaren voor de Nederlandse samenleving is namelijk de vermenging van onder- en bovenwereld. Dit heet ondermijning, waarbij het gaat om illegale activiteiten die bijna niet zijn uit te voeren zonder gebruik te maken van legale diensten zoals transport, opslag, financiƫn, vergunningen en huisvesting. Het ondermijningsteam bestaat uit medewerkers van politie, FIOD en Belastingdienst en werkt nauw samen met gemeenten, provincies, openbaar ministerie, bedrijven/instanties, justitie in het buitenland, bijzondere opsporingsdiensten en burgers. Iedere interventie raakt en verstoort dit soort criminele samenwerkingsverbanden.

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Oss | 112 alarmeringen Oss | Goedkoop Tanken in Oss | Supermarkten in Oss | Weerbericht Oss