Hennepkwekerij ontmanteld en verdachte aangehouden

woensdag 18 november 2015

Nistelrode - De politie ontdekte woensdag 18 november 2015 een hennepkwekerij in een bedrijfspand in Nistelrode. De eigenaar van het pand werd aangehouden.

Na een tip in verband met een mogelijke hennepkwekerij in een pand aan het Weijen in Nistelrode stelden agenten woensdagochtend een onderzoek in op de locatie. Zij stuitten op een kwekerij met bijna 700 planten. De planten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen. De stroom voor de kwekerij werd illegaal afgetapt. De eigenaar van het pand werd door de politie op de locatie als verdachte aangehouden. Hij werd na verhoor op het politiebureau vrijgelaten. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt dat door de politie doorgestuurd wordt naar het Openbaar Ministerie.

 

Criminele organisaties maken enorme winsten met de illegale teelt van hennep. Vaak wordt dat illegaal verkregen vermogen geïnvesteerd in legale branches, zoals vastgoed en horeca. Die vermenging van boven- en onderwereld, ook wel ondermijning genoemd, is uiterst zorgelijk. Dergelijke criminele organisaties schuwen geweld, afpersing, corruptie en zelfs liquidaties niet. De aanpak van de georganiseerde hennepteelt is een landelijke prioriteit voor de politie. Bij de aanpak is niet alleen de overheid betrokken. Ook bedrijven en verzekeraars doen er alles aan hennepteelt samen met de politie een halt toe te roepen.

De hulp van burgers is echter eveneens van groot belang. Ruikt u henneplucht en denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Lees meer over illegale hennepteelt op politie.nl

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Oss | 112 alarmeringen Oss | Goedkoop Tanken in Oss | Supermarkten in Oss | Weerbericht Oss