Man aangehouden voor bedreigen agent

donderdag 22 september 2016

Oss/Rosmalen - Bij een parkeerplaats op de Graafsebaan in Rosmalen hield de politie donderdagochtend rond 5.15 uur een 35-jarige man zonder vast woonadres aan. Het gaat om een bekende van de politie. Hij stond sinds eind augustus gesignaleerd omdat hij in het ziekenhuis van Uden een agent die hem probeerde te helpen met de dood bedreigde.

De man werd in het ziekenhuis behandeld aan zware verwondingen die hij opliep bij een eenzijdig verkeersongeluk aan de Berghemseweg in Nistelrode. Daarbij was een auto tegen een boom gereden. In het ziekenhuis ging hij tekeer tegen een agent, die daarbij met de dood werd bedreigd.

Gezien de ernstige gezondheidstoestand van de verdachte werd de man niet direct aangehouden. De agent deed aangifte en de man stond sindsdien gesignaleerd. Donderdagochtend surveilleerden agenten in Oss, toen ze kort na 4.00 uur een auto zagen rijden met daarin een man die leek op de verdachte. De bestuurder ging er direct met hoge snelheid vandoor en negeerde een stopteken van de politie.

Er ontstond een achtervolging die op de A59 bij Nuland door de politie werd gestaakt in het belang van de veiligheid van andere weggebruikers. De verdachte haalde snelheden van ver boven de 150 kilometer per uur. Even later werd de auto leeg aangetroffen op een parkeerplaats aan Graafsebaan bij Rosmalen. Agenten vonden de bestuurder in de bosjes, waar hij zich zonder veel succes had verstopt. Het bleek inderdaad te gaan om de gesignaleerde verdachte. Agenten herkenden hem direct, onder meer aan zijn grote mond in de richting van de politie.De man zit vast voor verder onderzoek.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Oss | 112 alarmeringen Oss | Goedkoop Tanken in Oss | Supermarkten in Oss | Weerbericht Oss