Drie mannen aangehouden in onderzoek naar afpersing en bedreiging

dinsdag 21 juni 2016

Oss - De politie hield dinsdagochtend 21 juni drie mannen aan op verdenking van afpersing en bedreiging. Het gaat om een 53-jarige man uit Oss, een 45-jarige en een 54-jarige man zonder vast woonadres. De 53-jarige en de 45-jarige verdachte zijn in de vroege ochtend door het arrestatieteam aangehouden in Oss en in Herpen. De derde verdachte werd dinsdag in de loop van de ochtend aangehouden in Grave.

Gedurende de dag vonden in het Brabantse Oss, Herpen en in Cuijk een vijftal doorzoekingen plaats. Ook in het Duitse Kleve en Kranenburg deed de politie twee doorzoekingen. Het gaat om verblijfadressen van de verdachten of locaties waar zij anderzijds in het kader van het onderzoek aan gelinkt kunnen worden. Bij de doorzoekingen in Nederland kreeg de politie assistentie van medewerkers van Defensie, die onder meer gespecialiseerd zijn in het zoeken naar verborgen ruimtes. Aangetroffen en inbeslaggenomen werden een aantal vuurwapens, gegevensdragers en een granaat. Ook werd in een bosperceel bij een woonwagencentrum in Oss een ondergrondse reeds geoogste hennepkwekerij gevonden. De henneptoppen lagen in de ruimte te drogen. De kwekerij wordt geruimd en de hennep en de apparatuur worden in beslag genomen.

De drie verdachten zitten in voorarrest en mogen vanwege de aan hen opgelegde beperkingen alleen contact hebben met een advocaat. In het belang van het onderzoek kunnen op dit moment geen verdere mededelingen worden gedaan.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Oss | 112 alarmeringen Oss | Goedkoop Tanken in Oss | Supermarkten in Oss | Weerbericht Oss