Aanhoudingen bij aantreffen 35 pistoolmitrailleurs

woensdag 10 december 2014

Oss - De politie hield dinsdag 2 december op de Julianasingel in Oss drie mannen in een auto aan in verband met verboden wapenbezit. Het gaat om twee mannen uit Oss van 29 en 48 jaar en een 27-jarige man uit Polen zonder vaste woon- en verblijfplaats. De 29-jarige verdachte is beroepsmilitair. De verdachten reden met een auto met daarin een postpakket met vuurwapens. Het gaat om 35 pistoolmitrailleurs van het model Skorpion, waarvan alleen de lopen ontbraken.

De politieactie werd opgezet naar aanleiding van binnengekomeninformatie dat vanuit het buitenland een postpakket onderweg was naar Nederlandmet daarin vermoedelijk wapens. Zowel het Observatieteam als het Arrestatieteamvan de politie waren betrokken bij het onderscheppen van het postpakket, tezamenmet de verdachte personen. Dat gebeurde nadat de verdachten het postpakket bijeen afleveradres in Oss hadden opgehaald.

Zoekingen

Na de aanhoudingen verrichtte de politie zoekingen in driewoningen in Oss. Het gaat om de woningen van de twee Ossenaren en een woningwaar vermoedelijk de Poolse man gebruik van maakte. Bij de zoekingen zijn voorverder onderzoek goederen in beslag genomen. De verdachten werden afgelopenvrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en in bewaring gesteld. Hetonderzoek is verricht met assistentie van de Koninklijke Marechaussee en is noglopende.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Oss | 112 alarmeringen Oss | Goedkoop Tanken in Oss | Supermarkten in Oss | Weerbericht Oss